|
Bahasa: EN | 中文 | BM |

Dasar Jualan Perkhidmatan & Peralatan Umum

DASAR PERKHIDMATAN AM

1. Setelah pengesahan pembelian, perkhidmatan pelanggan kami akan memanggil untuk membuat janji.

2. Semua perkhidmatan akan dilakukan dari jam 9AM hingga 6PM pada hari bekerja sahaja. Kecuali kerana permintaan khas.

3. Semua janji dibuat akan muktamad melainkan kerana keadaan yang tidak dijangka.

4. Temujanji yang dibuat oleh kakitangan kami pada waktu yang ditetapkan adalah muktamad. Ketibaan lewat kerana keadaan yang tidak dijangka akan dimaklumkan oleh juruteknik kami melalui telekomunikasi atau Aplikasi Sosial seperti (WhatsApp).

5. Perkhidmatan yang disediakan adalah untuk perkhidmatan umum unit mengikut. Skop kerja yang disediakan dalam terma dan syarat.

6. Laporan lengkap setelah selesai perkhidmatan am akan diberikan untuk unit.

7. Sebarang bahagian yang rosak dikesan semasa perkhidmatan kami. Juruteknik kami akan memberi nasihat kepada pelanggan mengenai penggantian alat ganti dan kos buruh. Ini akan dikenakan bil setelah pengesahan dan dibayar terlebih dahulu sebelum penggantian berfungsi.

8. Semua pembayaran dan transaksi akan dilakukan dengan syarikat tersebut Cooling Solution Sdn Bhd. Segala urusan langsung dengan juruteknik kami akan menentang syarikat kami oleh undang-undang dan prosiding pendakwaan akan dilakukan terhadap semua pihak yang terlibat.

9. Semua penggantian bahagian akan mempunyai tempoh jaminan 30 hari.

10. Pengerjaan untuk kerja yang dilakukan adalah tempoh liabiliti kecacatan selama 30 hari.

11. Bahagian cacat yang dijumpai semasa penyelenggaraan peralatan kami akan dimaklumkan kepada pelanggan dan tidak akan berada di bawah kontrak liabiliti kecacatan kami. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya unit mengalami kerosakan setelah kami menyelesaikan skop kerja kami. Oleh itu bahagian-bahagiannya mempunyai jangka hayat tertentu. Ini disebabkan oleh kehausan.

12. Sekiranya juruteknik kami tidak dapat menghadiri temu janji pada waktu dan tarikh yang dinyatakan. Perkhidmatan pelanggan kami akan memanggil untuk menangguhkan dan mengatur semula waktu dan tarikh lain dengan pelanggan.


DASAR JUALAN PERALATAN

1. Semua pengesahan penjualan akan muktamad. Barang yang dijual tidak akan dikembalikan.

2. Semua jaminan akan dibuat oleh pengeluar. Oleh itu, akan mematuhi terma dan syarat jaminan pengeluar seperti yang dilampirkan.

3. Kerosakan barang semasa pengangkutan akan dijamin oleh pengeluar. Semua barang yang akan diperiksa oleh pelanggan dan dianggap dalam keadaan baik dan akan ditandatangani oleh pelanggan atau wakilnya.

4. Waktu penghantaran semasa pembelian adalah 5 hari bekerja tetapi kami tidak akan bertanggungjawab atas kelewatan kerana keadaan yang tidak dijangka.

5. Ketersediaan stok akan mengikut budi bicara pengilang. Ia akan dihantar setelah ketersediaan produk. Kami akan menghubungi untuk memberitahu mengenai perkara ini sekiranya stok tidak tersedia.

6. Tawaran stok akan sampai stok kekal. Tiada Notis akan diberikan.